Wat kan ik als zelfstandig trouwambtenaar bieden?

Huwelijksvoltrekking

 

Het voordeel van een zelfstandig trouwambtenaar is, dat deze is gespecialiseerd in het persoonlijke aspect van de huwelijksvoltrekking.  Ik steek dus heel veel aandacht en tijd daarin en speel zo goed mogelijk in op al jullie wensen. 'Dat kan niet' of  'dat is onmogelijk', zal ik nooit zeggen.

 Ik benader (in overleg) enkele personen uit de familie en vriendenkring  voor de speech.

Ik ben niet plaatsgebonden en kom naar jullie favoriete plek op een door jullie gewenste tijd.

Wil je een persoonlijke trouwbelofte naar elkaar uitspreken? Ook hierover wil ik graag meedenken.

Bijzondere wensen zijn bespreekbaar bijvoorbeeld over de muziek, de binnenkomst van het bruidspaar, gastsprekers of dat er kinderen zijn die een leuke rol gaan vervullen tijdens de ceremonie.

Zelfs op het laatste moment kan je bij mij nog veranderingen doorgeven, het is jullie dag en de regie ligt bij jullie.

 

Wettelijk huwelijk en/of aansluitend ceremonieel.

Als zelfstandig trouwambtenaar kunnen jullie mij inhuren voor een wettelijk huwelijk in de gemeente naar keuze. Ik word dan benoemd als 'buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand voor 1 dag' en ben dan bevoegd om jullie te trouwen.

Een andere optie is dat jullie ervoor kiezen om te trouwen op een gratis moment bij de gemeente.  Hiermee is dan aan het wettelijke gedeelte voldaan. Later op een door jullie zelf gekozen moment verzorg ik dan de ceremoniële huwelijksvoltrekking. Dit kan op het strand, in het bos, dus op elke gewenste plek en ook in het buitenland.

De ceremoniële voltrekking wordt dan vaak gezien als het ‘echte’ trouwmoment. We ontwerpen samen  een persoonlijke “trouwakte” waardoor jullie een mooi aandenken aan deze dag hebben. Hebben jullie kinderen? Dan ontwerpen we ook een 'kinderakte' waarin de kinderen 'toestemming' voor jullie huwelijk geven. Ik zal er alles aan en voor doen om ieders wens in vervulling te doen gaan.

  • Niet officieel voor de wet trouwen maar samen een verbintenis aangaan?

     

    Dan is ceremonieel de oplossing. Jullie gaan een verbintenis met elkaar aan, er komt een mooie ceremonie en jullie krijgen een prachtige persoonlijk speech. Jullie ontvangen een mooi document waar de verbintenis op staat.

  • Trouwen in het buitenland?

 

Trouwen in het buitenland wordt steeds populairder. Misschien dromen jullie er ook wel van: jullie ja-woord onder de Toscaanse zon of op het strand van Hawaii.… Maar dan wel een huwelijksceremonie in het Nederlands met een Nederlandse BABS.

Met een zelfstandig trouwambtenaar die jullie én jullie persoonlijke verhaal kent. Een trouwambtenaar die je al vaker hebt ontmoet en bij wie je je op je gemak voelt!

Heel graag hoor ik alles over jullie wensen en ideeën voor trouwen in het buitenland. Niets is te gek. Neem vrijblijvend contact met mij op en misschien maken we de reis samen.

Theatrouwt! : óók voor trouwen in het buitenland!

 

Wat voor soorten ceremonieën/verbintenissen zijn er nog meer mogelijk?

  • Geregistreerd partnerschap

Hiervan is de feitelijke totstandkoming anders. Een partnerschap komt tot stand door het ondertekenen van de akte van geregistreerd Partnerschap. Het is natuurlijk altijd mogelijk om het 'JA' woord uit te spreken.

 

  • Vernieuwing beloftes

Jullie zijn alweer 5, 10, 12 ½, 25, 30 …. of zelfs 60 jaar getrouwd en nog steeds blij en dankbaar met je geliefde en wilt dit heel graag nog een keer uitspreken. De trouwgeloften kunnen nu anders zijn dan de eerste keer. Ik kan jullie helpen om er  een mooie ceremonie van te maken.

  • Vriendschapsverbintenissen

'Vrienden voor het leven', die zijn er niet zo heel veel. Met die hele speciale vriend of vriendin wil je, om wat voor reden dan ook, voor iedereen uitspreken dat jullie vriendschap voor eeuwig is. Voor zo'n speciale gebeurtenis kan je mij ook benaderen.

 

Trouwlocatie

Altijd jullie favoriete trouwlocatie met een zelfstandige BABS

Met je bloten voeten in het zand? Op de plek waar je ten huwelijk bent gevraagd, in het bos, of juist thuis waar al zoveel mooie momenten zijn beleefd? Als zelfstandig trouwambtenaar mag ik jullie huwelijk voltrekken op de plek van jullie voorkeur. Dit kan in de trouwzaal van een stadhuis of op een door de gemeente goedgekeurde trouwlocatie.

 

Maar wat nu als jullie gewenste locatie niet door de gemeente is goedgekeurd als trouwlocatie? Jullie kunnen dan nog steeds jullie liefde vieren en uitspreken. Een ceremonieel huwelijk is dan een uitkomst! In zo’n geval ben ik niet actief als BABS, namens de gemeente maar als jullie eigen trouwambtenaar/ceremonieleider.

Op een ander tijdstip trouwen jullie dan voor de wet. Voordeel: dit kun je doen op een tijdstip waarop trouwen goedkoper of zelfs gratis is.